A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Сквирський центр дитячої та юнацької творчості

25.05.2019 - Семінар-практикум

Дата: 25.05.2019 12:52
Кількість переглядів: 13

22 травня для слухачів курсів підвищення фахової кваліфікації керівників гуртків проведено семінар-практикум

 

22 травня 2019 року слухачі курсів підвищення фахової кваліфікації керівників гуртків відвідали Сквирський районний центр дитячої та юнацької творчості. Директор Центру Л.В. Лубківська розповіла, що в позашкільному закладі працюють 59 гуртків за художньо-естетичним, гуманітарним, науково-технічним, еколого-натуралістичним, туристсько-краєзнавчим, фізкультурно-оздоровчим, військово-патріотичним, дослідницько-експериментальним напрямами. Учасники побували у творчих лабораторіях Центру. Керівник народного колективу студії декоративного розпису «Цвіт папороті» Кучанський І.Л. провів майстер-клас з петриківського розпису. Про розвиток творчих здібностей гуртківців розповіла керівник гуртка «Рукотвори» Рава Н.І., а також для слухачів вона провела майстер-клас. Про організацію роботи народного колективу «Різьблення по дереву» розповів керівник Парфенюк О.К.

З методикою організації науково-дослідницької роботи вихованців гуртків у системі МАН ознайомила заступник директора Ніфоровська Г.І. Вона відзначила, що юні науковці Сквирщини успішно представили Київську область та здобули перемогу у конкурсі науково-дослідницьких робіт МАН . Вони всі є вихованцями гуртка «Основи науково-дослідницької діяльності» Сквирського РЦДЮТ. Перед слухачами виступили учні МАН: Ходаківська Анна – нагороджена срібною медаллю, робота якої була представлена у відділені екології та аграрних наук, секція: селекція та генетика. Тема роботи: Аналіз генотипів великої рогатої худоби за алелями гена капа-казеїну з використанням полімеразної ланцюгової реакції. Бронзовою медаллю нагороджені: Гаркавий Назарій Романович, який представляв роботу у відділенні екології та аграрних наук, секція: ветеринарія та зоотехнія, тема роботи: Заходи боротьби із збудником Іхтіофтіріозу (Ichthyophthirius multifiliis) у декоративній аквакультурі та Іванченко Вікторія Григорівна, учениця 11 класу НВК «Сквирський ліцей – ЗОШ І-ІІ ступенів», з роботою «Діалекти Сквирщини та їх використання у фольклорі та художніх творах письменників-земляків», відділення мовознавства, секція: українська мова.

Слухачі курсів підвищення фахової кваліфікації керівників гуртків щиро подякували керівництву та педагогамам Центрів позашкільної освіти за цікаві майстер-класи та змістовну зустріч. Після практичних занять керівники гуртків мали нагоду побувати у ландшафтному парку с. Буках  та храмовому комплексі.

За матеріалами сайту КВН КОР КОІПОПК

 

Type the text here



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора