A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Сквирський центр дитячої та юнацької творчості

07.05.2020 - Пам’ятаємо. Перемагаємо

Дата: 07.05.2020 18:16
Кількість переглядів: 10

Інформаційно-методичні матеріали МОН України та УІНП щодо відзначення Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у ІІ-й Світовій війні

 

 

Шановні колеги та учнівська молодь! З метою гідного вшанування подвигу Українського народу в Другій світовій війні, його вагомого внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції; засвідчення поваги до всіх борців проти нацизму; увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, а також на виконання Закону України “Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років” Український інститут національної пам’яті підготував інформаційні та довідкові матеріали до змісту відзначення цих днів. Матеріали та перелік корисних тематичних посилань, рекомендованих Міністерством освіти і науки України можна переглянути тут:

Лист МОНУ_Ден__пам’ятi

Супровiдний лист УІНП_8-9_травня.pdf.

Матеріали інституту про 8_та_9_травня.pdf.

Просимо врахувати надану інформацію під час підготовки матеріалів до Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, поширювати рекомендації та додані за посиланнями візуальні, відео- та довідкові матеріали, а також сприяти їх широкому розповсюдженню у закладах освіти.

Гасло Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги традиційно – “1939–1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо”. Принагідно нагадуємо, що символом вшанування жертв війни є Мак пам’яті. Застерігаємо від використання георгіївської (гвардійської) стрічки, адже відповідно до Закону України “Про внесення зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони виготовлення та пропаганди георгіївської (гвардійської) стрічки” №2031-VIII публічна демонстрація або носіння георгіївської (гвардійської) стрічки чи її зображення тягне за собою адміністративну відповідальність.

За матеріалами Комунального закладу Київської обласної ради «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора