A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Сквирський центр дитячої та юнацької творчості

22 ВЕРЕСНЯ – ДЕНЬ ПАРТИЗАНСЬКОЇ СЛАВИ

Дата: 22.09.2021 18:31
Кількість переглядів: 7

                            

 

 

 

Пам’ятаєш, Земле, сорок п’ятий,

Стихле небо, підняте салютом?

Пам’ятаєш, Земле, сорок п’ятий.

Земле, сорок перший не забудь!

Щорічно 22 вересня, починаючи з 2001 року, у нашій країні відзначається День партизанської слави, встановлений Указом Президента України № 1020/2001 від 30.10.2001.

Це - державне визнання внеску народних месників у велику Перемогу над нацизмом, відновлення історичної справедливості щодо масової участі українського народу у визвольній боротьбі протии гітлерівської навали. Це - свято людей сильних духом і з чистою совістю, які не шкодували життя для перемоги над ненависним ворогом.

З нагоди Дня партизанської слави у Самгородоцькому НВК І-ІІІ ступенів керівником гуртка «Юні музеєзнавці» Баранівською Галиною Ничипорівною було проведено ряд заходів на базі музею: для учнів 3 класу - година мужності «Роль партизанського руху в роки Другої світової війни»; виховна година «Подвигу жити вічно» - для учнів 7 класу; організована виставка «Ми йшли у бій не ради слави».

Керівник гуртка «Історичне краєзнавство» Кривич Людмила Аантоліївна за круглим столом «Знаємо, пам’ятаємо» намагалася розширити знання учнів про партизанський рух.

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора