A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Сквирський центр дитячої та юнацької творчості

28.09.2019 - INFOTIME «МАН – простір можливостей»

Дата: 28.09.2019 19:42
Кількість переглядів: 16

Дослідження в математиці, фізиці, технічних науках – надзвичайно цікавий і захоплюючий процес! У цьому можна легко переконатися на заходах, організованих МАН Київщини. Учасники обласного INFOTIME, що відбувся 25 вересня у Сквирському академічному ліцеї, відкрили для себе нові грані точних наук і отримали багато інформації щодо власних наукових досліджень.

А «ловили в тенета науки» юних дослідників учені НТУ України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Національного авіаційного університету та представники КОКПНЗ «Мала академія наук учнівської молоді». Понад 120 дітей та педагогів у Сквиру приїхали з Фурсівської, Узинської, Тетіївської ОТГ, Білоцерківського, Володарського та Сквирського районів. Вітаючи учасників заходу, начальник відділу освіти Сквирської районної державної адміністрації Олександр Заболотний побажав цікавого екскурсу у світ науки.

Налаштовуючи аудиторію на інформаційну хвилю INFOTIME, заступник директора КОКПНЗ «Мала академія наук учнівської молоді» Ольга Терехова, методисти Марія Гончарук та Валентина Цибко запросили юних дослідників до участі в заходах і проектах МАН. Науковці відкривали дітям цікаві грані науки і пропонували актуальні теми наукових досліджень. Старший викладач кафедри математичної фізики фізико-математичного факультету НТУ «Київський політехнічний інститут імені І.Сікорського» Тетяна Авдєєва побудувала свій діалог в руслі висловлювання Єріка Темпла Белла: «Математика – королева і служниця наук». «Отже, дослідження в цій галузі не просто цікаві, а й надзвичайно потрібні для розвитку різних сфер життєдіяльності людини,» – резюмувала науковка.

Зацікавилися діти й дослідженнями та сучасними напрямами в матеріалознавстві, які презентувала кандидат технічних наук Галина Кисла – доцент кафедри високотемпературних матеріалів та порошкової металургії інженерно-фізичного факультету НТУ України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». Свій виступ науковка ілюструвала виробами з матеріалів, виготовлених за новітніми технологіями.

Про актуальні напрями досліджень з фізики, роль фізики в житті сучасної людини розповіли асистент кафедри загальної та прикладної фізики аеродинамічного факультету Національного авіаційного університету Геннадій Лаванов та доцент кафедри загальної фізики та фізики твердого тіла фізико-математичного факультету НТУ України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», кандидат педагогічних наук Олексій Матвійчук.

Цікаву віртуальну екскурсію до Європейської організації з ядерних досліджень CERN провела Чижська Тетяна Григорівна, старший викладач кафедри загальної фізики та фізики твердого тіла фізико-математичного факультету. На конкретному прикладі науковець пояснила особливості вибору теми наукового дослідження з фізики.

За матеріалами сайту Київська обласна Мала академія наук учнівської молоді

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора