A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Сквирський центр дитячої та юнацької творчості

Спадщина – безцінний дар

Дата: 21.12.2023 18:51
Кількість переглядів: 26

Підведено підсумки Всеукраїнського конкурсу дитячих малюнків «Спадщина – безцінний дар Попри складні обставини, продиктовані війною, небезпеку та постійні тривоги, наші діти мають цінувати та зберігати культуру нашої надзвичайно різноманітної української спадщини. Дорослі, в свою чергу, мають навчити їх захисту та збереженню культурної спадщини, її популяризації, розвитку пізнавального інтересу, виховати почуття поваги та дбайливого ставлення до історичних і культурних цінностей.

Саме тому Український державний інститут культурної спадщини МКІП України вже п’ятий рік проводить Всеукраїнський конкурс дитячих малюнків «Спадщина-безцінний дар». У цьому році участь у конкурсі взяли діти з різних куточків України, в тому числі дітки-переселенці, зокрема, зі східних регіонів.

Представлені 73 роботи оцінювалися за п’ятьма критеріями: відповідність тематиці, цілям і завданням конкурсу; майстерність і якість виконання робіт; оригінальність і естетика сюжету і виконання; художній рівень роботи; складність виконання роботи. Професійним журі було визначено 10 переможців у двох категоріях: віком від 6 до 12 років та від 13 до 17 років. До складу журі увійшли: завідувач сектору збереження та розвитку нематеріальної культурної спадщини Департаменту культурної спадщини Міністерства культури та інформаційної політики України Анастасія Козяр, директорка Українського державного інституту культурної спадщини Ірина Прокопенко, голова департаменту з міжнародних зав’язків Національної спілки художників України Ганна Ярова, заслужений художник України, доцент кафедри живопису та композиції НАОМА Іван Пилипенко та інші діячі культури.

Конкурс проходить за підтримки Міністерство культури та інформаційної політики України Вихованці Сквирського центру дитячої та юнацької творчості взяли участь у конкурсі та отримали такі результати: у віковій категорії 13-17 років І місце здобули Ольга Нешпор (гурток «Мистецтвознавці», керівник Марина Нешпор) з роботою «Бережімо нашу спадщину!» та Анна Сергієнко (народна студія декоративного розпису «Цвіт папороті» керівник Ігор Кучанський) з роботою «Ангели - охоронці святої спадщини». Дякуємо нашим талановитим художницям та їх керівникам. Бажаємо творчості , натхнення та нових перемог! Всі роботи учасників будуть виставлені у Музеї “Будинок митрополита” розташований на території Національного заповідника “Софія Київська”, де кожен бажаючий зможе з ними ознайомитись. Також із презентацією малюнків можна ознайомитись на YouTube-каналі за посиланням: https://youtu.be/CdFm7uBdiR0. Згодом роботи юних митців будуть передані на благочинний аукціон, де будуть зібрані кошти для 2-го стрілецького батальйону 3-ої Окремої штурмової бригади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора