A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Сквирський центр дитячої та юнацької творчості

#Працюємо_творчо_та_креативно

Дата: 04.01.2024 20:07
Кількість переглядів: 28

100 років магії Волта Діснея! У грудні-січні Центром творчості дітей та юнацтва Київщини у рамках івент-кластеру «ART-покоління Київщини» проведено обласну виставку-презентацію робіт художників-ілюстраторів «Made in Kyiv region». Не випадково у 2023 році виставка-презентація мала тему «Дивовижний світ Волта Діснея», адже саме цього року студія Волта Діснея святкувала свій 100-річний ювілей. Цікавим є факт, що найкращим аніматором студії Волта Діснея став українець! У 1934 році у студія Діснея створила перший у світі повнометражний мультфільм «Білосніжка та сім гномів», який став справжньою сенсацією і отримав нагороду «Оскар». Аніматором цього мультфільму став Володимир Титла – син українських емігрантів.

Діти в усьому світі люблять дивитися барвисті мультики і занурюватися у чарівні сюжети. Важко знайти і серед дорослих людину, яка б не любила хоча б кілька мультфільмів Walt Disney, які не просто розважають дітей, а й розвивають у них світлі та позитивні риси: турботу, доброту, чуйність і почуття відповідальності.

Талановиті діти Київщини також є справжніми прихильниками діснеївських мультфільмів і до участі у виставці-презентації надіслали близько 200 різноманітних ілюстрацій.

Члени журі отримали неабияке задоволення від перегляду неймовірних дитячих ілюстрацій. Кожна робота розповідала цікаву історію диснеївських героїв. Не обійшлося і без українського контексту в малюнках, так, наші талановиті учасники до упізнаваних персонажів мультфільмів доєднали і Пса Патрона, і в образі принца побачили Героя-військовослужбовця, і навіть Принцесу Рапунцель зробили красунею-українкою. Творчі, неординарні ідеї дітей та їхніх керівників створили феєричну атмосферну виставку-презентацію, яку всі бажаючі можуть переглянути у фоє Центру творчості дітей та юнацтва Київщини.

Щиро вітаємо талановитих художників Сквирщини, які взяли участь в обласній виставці-презентації робіт художників-ілюстраторів «Made in Kyiv region» та отримали такі результати: 1 місце - Баченко Владислава, вихованка гуртка «Мистецтвознавці» Сквирського центру дитячої та юнацької творчості, ілюстрація "Пітер Пен та його друзі" (мультфільм "Пітер Пен"), І місце - Швень Валерія, учениця 8-Б класу Сквирського академічного ліцею №3, ілюстрація "Білосніжка і семеро гномів" (мультфільм "Білосніжка і семеро гномів"), І місце - Бетлінська Ліля, учениця 9 класу Буківського навчально-виховного комплексу «заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – заклад дошкільної освіти», ілюстрація "Король Лев" (мультфільм "Король Лев"), І місце – Гладун Варвара, вихованка народної студії декоративного розпису «Цвіт папороті» Сквирського центру дитячої та юнацької творчості, ілюстрація "Українська Рапунцель" (мультфільм "Рапунцель: заплутана історія"), ІІ місце - Рубленко Кароліна, вихованка гуртка «Мистецтвознавці» Сквирського центру дитячої та юнацької творчості, ілюстрація "Пригоди Рапунцель" (мультфільм "Рапунцель. Заплутана історія"), ІІІ місце - Орел Назар, учень 5-А класу Сквирського академічного ліцею №3, ілюстрація "Бембі" (мультфільм "Бембі»), ІІІ місце - Шевлякова Валерія, учениця 6 класу Буківського навчально-виховного комплексу «заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – заклад дошкільної освіти», ілюстрація "Бурундучки" (мультфільм "Пригоди бурундучків").

Щиро дякуємо учасникам виставки-презентації за популяризацію геніальної творчої спадщини Уолта Діснея! Це не просто відзначення 100-літнього ювілею, це визнання радості, дива та натхнення! Вітання переможцям та призерам виставки! Магія мультфільмів Волта Діснея житиме вічно! Збережімо дух дитинства разом!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора