A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Сквирський центр дитячої та юнацької творчості

14.03.2023 - Повернімо нашій мові її природну красу

Дата: 14.03.2023 20:16
Кількість переглядів: 8

13 березня 2023 року вихованці гуртків «Основи науково-дослідницької діяльності» Сквирського центру дитячої та юнацької творчості виконували колективний проєкт «Повернімо нашій мові її природну красу» (керівник гуртка Галина Ніфоровська).

 

Дар’я Катернога, переможниця обласного етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук, спільно з учителем української мови та літератури Сквирського академічного ліцею Олександром Заболотним розповіли про синтаксичні конструкції, які є взірцевими, нормативними для нашої мови, та визначили завдання проєкту – за допомогою статистичного методу встановити частотність уживання в текстах законодавчих актів України неприродних для української мови пасивних синтаксичних конструкцій.

Юні науковці миттєво поринули в роботу – для них це не перші дослідницькі спроби, більшість із вихованців є учасниками та переможцями обласних і Всеукраїнських наукових конкурсів, конференцій, колоквіумів. Отримані в результаті такої командної роботи дані допоможуть Дар’ї сформувати доказову базу до наукового дослідження, яке вона захищатиме на Всеукраїнському етапі конкурсу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора