A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Сквирський центр дитячої та юнацької творчості

Літературна вітальня на Київщині

Дата: 25.03.2024 20:40
Кількість переглядів: 36

«Літературна вітальня на Київщині»: визначено фіналістів обласного фестивалю читців! У березні 2024 року Центром творчості дітей та юнацтва Київщини у рамках івент-кластера «ART-покоління Київщини» було проведено обласний фестиваль читців «Літературна вітальня на Київщині». Цього року фестиваль читців присвячено 210-тій річниці від дня народження Тараса Шевченка та Всесвітньому дню поезії, у день якого і були підбиті підсумки ІІ (відбіркового) етапу фестивалю.

Учасниками заходу стали близько 300 читців з усієї Київщини. Фестиваль читців проводився у трьох вікових категоріях та у наступних номінаціях: «Художній твір», «Авторський твір» та «Музично-літературна вистава».

Загальна тема цьогорічного фестивалю – «ДУМКИ». «Думка – це те, що з’явилося внаслідок міркування, мислення, це припущення, передбачення, намір, задум…», «… це просто історія, яку розповідає автор…», «Думки не є фактами, а лише інтерпретаціями реальності», «Думки – це потужний інструмент, який визначає наше сприйняття світу та впливає на нашу поведінку, емоційний стан і загальну якість життя».

За рішенням членів журі фіналістами стали 52 переможці обласного (відбіркового) етапу заходу. Саме вони стануть учасниками фіналу обласного фестивалю читців «Літературна вітальня на Київщині» та позмагаються за найвищі нагороди фестивалю – ІІ місце, І місце та звання «Володар Гран-прі». Терміни та місце проведення фіналу буде повідомлено додатково.

Окрім фіналістів за кількістю балів члени журі також визначили призерів фестивалю, а саме володарів почесного ІІІ місця.

Вихованці Сквирського центру дитячої та юнацької творчості Агнеса Петросян та Назар Бабич (гурток «Юні ведучі», керівник Лариса Гітченко), Олександр Архипенко (вокальна студія «Сузір’я», керівник Людмила Корзун) взяли участь у фестивалі та отримали такі результати: Агнеса Петросян виборола почесне ІІІ місце, а Назар Бабич та Олександр Архипенко стали фіналістами і будуть змагатися за ІІ місце, І місце та звання «Володар Гран-прі».

Сердечно вітаємо Агнесу Петросян, призера обласного фестивалю читців за почесне ІІІ місце у фестивалі! А фіналістам бажаємо успішних виступів!

Центр творчості дітей та юнацтва Київщини щиро дякує усім, хто долучився до організації та проведення територіальних етапів фестивалю, талановитим читцям Київщини та неймовірним педагогам, які підготували майстрів художнього слова!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора