A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Сквирський центр дитячої та юнацької творчості

Зустріч лідерів учнівського самоврядування із очільниками району

Дата: 29.10.2019 17:04
Кількість переглядів: 10

28 жовтня 2019 року знову було гамірно в фойє Сквирського районного центру дитячої та юнацької творчості. Черговий раз зібралися найактивніші представники шкільних органів самоврядування на районний збір. Захід об’єднав  68 дітей-лідерів.

 

Тематика зустрічі – учнівське самоврядування як простір формування соціально-активної особистості.

         Метою проведення  заходу є формування у дітей та молоді активної громадської позиції, підвищення рівня обізнаності учнів з діяльністю органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, мотивації до участі в суспільному житті Київщини.

Голова Сквирської районної ради дітей «Лідер» Околіта Микола ознайомив присутніх із метою та завданнями районного збору, подякував старшокласникам за плідну співпрацю, наголосивши на тому, що лише робота всієї команди приведе до успіху.

Цікавим був виступ методиста відділу освіти Сквирської райдержадміністрації Любов Котяй, яка розповіла присутнім про учнівське самоврядування: проблеми функціонування та перспективи розвитку.

         Координатор учнівського самоврядування Галина Ніфоровська та вихованці гуртка «Основи учнівського самоврядування» поділилися досвідом роботи з проєктної діяльності  та продемонстрували учням конкурсну відео роботу «Лист солдату».

Старшокласники продовжили захід у приміщенні Сквирської районної державної адміністрації, де відбувся діалог молоді із  заступник голови Сквирської районної ради Оленою Грищенко та в.о. голови Сквирської районної державної адміністрації Оксаною Славінською. Під час ділової зустрічі лідери розповіли про структуру та зміст їхньої діяльності, обговорили дискусійні питання, шляхи партнерської взаємодії ради дітей та органів місцевого самоврядування в реалізації суспільно значущих проєктів.

Керівники району ознайомили  школярів з напрямками діяльності  районної ради, районної державної адміністрації. Ішлося про організацію місцевого самоврядування, про громаду. Дізналися учасники зустрічі про  роботу з соціально-економічного розвитку, реалізацію районних програм, участь у різних конкурсах з метою залучення додаткових коштів до місцевих бюджетів, про  субвенції з державного та обласного бюджетів на розвиток району та багато іншого.

 

Дано відповіді на питання учнів, пов'язані із організацією дозвілля молоді, благоустроєм населених пунктів, баченням проблем життєдіяльності району та їх вирішення.

Зустріч учнів та керівництва району ще раз підтвердила думку про те, що розвиток свідомого громадянського суспільства ­ процес динамічний і досвідченому поколінню потрібні креативні ініціативи молоді. Тільки спільна праця принесе користь рідному  місту та району.

І діти і дорослі залищилися задоволені результатами зустрічі.

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора