A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Сквирський центр дитячої та юнацької творчості

24.09.2019 - Туристи Центру творчості відкривають нові маршрути

Дата: 24.09.2019 18:34
Кількість переглядів: 16

Напередодні Всесвітнього дня туризму вихованці туристських гуртків вирішили здійснити похід стежками рідної Сквирщини. Цього разу – піший перехід за напрямом Сквира-Чубинці-Сквира. Мандрівка у два дні. Туристи вийшли в суботу о 9.30 і за чотири години дійшли до запланованого пункту.

Базою став спортивний зал Чубинецького НВК, обладнаний для навчання юних туристів техніці проходження різних перешкод.

Маршрут Сквирщиною має цілий ряд цікавих краєзнавчих об’єктів. Це, перш за все, багатоликий склад рослинного світу: трави, кущі, дерева. Це і мальовничі краєвиди полів, ярів, балок,  гранітних кряжів по берегах Раставиці. Туристи оглянули залишки старовинного скіфського кургану, печеру в кам’яній скелі на місці, де стояв укріплений табір господарів містечка Таборів. Зрештою, послухали правдиві оповідки про історію краю з вуст Василя Івановича Скрида, місцевого краєзнавця, поета, письменника.

Також діти вправлялися у техніці проходження перешкод, в’язанні вузлів, орієнтуванні на місцевості. Переможцями стали «бувалі» туристи Костильова Катя, Кротович Максим, Кваша Михайло, Івашкевич Карина та Старжинська Марія. В окремих видах відзначилися Бадилевич Ірина, Каракоха Ілля, Кряченко Ростислав, Мельник Данило.

Тренери і керівники гуртків Заєць Олександр, Кротович Євген і Анатолій Гальчинський цілком задоволені своїми вихованцями.

Маршрут може бути використаний і широким загалом прихильників туризму.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора